حسن تفضلی که بیشتر اون را با نام ارباب تفضلی صدا میکردند در سال 1274 در شهر کاشان به دنیا آمد , پدر او میرزاعبدالرحیم پاپکی از تجار برجسته شهر بود که به دلیل مراوده تجاری با کرمانشاه، به کرمانشاهی ملقب شده بود.
تفضلی در ۲۶ سالگی پدرش را از دست داد. وی در کودکی به مکتبخانه و سپس حوزه علمیه رفت و تحصیلات مقدماتی را فراگرفت. در نوجوانی و جوانی درحالیکه در سالهای نخست کار و کسب بود، دوران سیاه سیطره نایبیان در کاشان را تجربه کرد.
تاسیس شرکت ریسندگی و بافندگی کاشان
حسن تفضلی در سن 39 سالگی همراه با 4 تن از دوستان خود شرکت رسندگی و بافندگی کاشان را با سرمایه اولیه 200 هزار تومان تاسیس کرد و اول تیر ماه سال 1315 به بهره برداری رسید
این شرکت در ابتدا کارگاه و کارخانه کوچکی بود و کار خود را با حدود 100 نیرو شروع کرده بود و کار این شرکت تولید نخ های مورد استفاده در صنعت فرش بافی بود و حاج حسن تفضلی نیز به مدت 45 سال مدیر عامل و رییس هیئت مدیره شرکت بود اول تیر ۱۳۲۷ به منظور توسعه کارخانه، نوسازی ماشینآلات ریسندگی و بافندگی و چیتسازی، مبلغ ۴۸ میلیون ریال به سرمایه شرکت، اضافه شد.
در سالهای ۱۳۳۴ و ۱۳۳۸ با افزایش سرمایه، کارخانه دیگری با ۱۴ هزار دوک نخریسی و ۵۰۸ ماشین بافندگی، رنگرزی، چاپ و تکمیل، تاسیس شد، که روزانه ۷۰ هزار متر پارچه پشمی، ابریشمی، پوپلین، ساتن و کرپدوشین تولید میکرد.پس از هشت سال (سال ۱۳۴۶) تعداد دوکهای نخریسی به ۳۶۵۰۰ عدد، ماشینهای بافندگی به ۱۰۴۰ عدد و تعداد کارکنان به ۲۸۰۰ نفر افزایش یافت.
هرچه میگذشت کارخانه و شرکت ارباب تفضلی بزرگ تر و بزرگ تر میشد , کارکنان شرکت در سال ۱۳۵۲ به ۳۲۰۰ نفر رسید ؛ سال ۵۰، بیش از ۱۵ میلیون ریال، سود ویژه بین کارگران توزیع شد.سرمایه شرکت سال ۱۳۵۶ به یک میلیارد و ۷۵۵ میلیون ریال افزایش یافت. طی ۴۰ سال، زیربنای کارخانه به ۵۸ هزار مترمربع رسید. محصولات آن انواع منسوجات نخی، ابریشمی، الیاف پشمی، مصنوعی، متقال و تولید سالانه شرکت، ۳۵ میلیون متر، از انواع پارچه بود.
در اسفند ۱۳۵۵ ریسندگی و بافندگی کاشان در بورس پذیرفته شد، بهای اسمی هر سهم ۵۰۰۰ ریال و آخرین قیمت هر سهم در پایان ۱۳۵۷، به مقدار ۱۰۳۰۰ ریال بود. این شرکت در سال ۱۳۵۷ با بیش از ۸۵۰۰ سهامدار، حدود ۴۵۰۰ پرسنل، چهار متخصص خارجی و ۱۱ مهندس فعالیت داشت.