انواع فرش ماشینی در بازار ایران + مزایا و معایب هرکدام
انواع فرش ماشینی در کشور ایران در مدل و سبکهای بسیار متنوعی تولید میشود. از فرش اکریلیک گرفته تا پلی استر و بی سی اف. در این مقاله به معرفی انواع فرش ماشینی جدید، نحوهی تولید آنها و … توضیح خواهیم داد.
انواع فرش ماشینی جدید
انواع فرشهای ماشینی جدید را میتوان با فناوری، مواد وتراکمهای بسیار متنوعی تولید کرد. یکی از معروفترین فرشهای ماشینی از الیاف اکرولیک بافته میشود؛ همچنین امروزه ترکیب اکرولیک و پلیاستر بسیار رایج میباشد. الیاف طبیعی از الیاف مصنوعی گران قیمتتر هستند، بنابراین در بافت فرش ماشینی از الیاف طبیعی کمتر استفاده میشود. علاوه براین، الیاف مصنوعی که در بافت فرشهای ماشینی استفاده میشوند، پلیاستر (ابریشم مصنوعی) و پلیپروپلین هستند. الیاف پلیاستر جلوهی درخشندهای به فرش میدهند و شباهت زیادی به فرشهای ابریشم دارند. این نوع فرشهای ماشینی جدید چون مثل فرشهای اکرولیک پرزدهی کمتری دارند، در بین مردم طرفدار زیادی پیدا کردند و معروفتر هستند.
تولید فرشهای ماشینی در ایران
بهترین و معروف ترین نوع فرش از انواع فرش ماشینی که در کشور ایران تولید میشود، فرش های ماشینی تولید شده با نخ اکریلیک است. با ورود اولین دستگاه های تولید فرشهای ماشینی در ایران در دهه 40 و 50 تولیدات فرش بیشتر با نخهای بی سی اف بافته میشد، ولی رفته رفته با ورود دستگاهها با تکنولوژی بروزتر و جدیدتر، این نوع نخها جای خود را به نخهای اکریلیک برای بافت فرشهای کلاسیک در شانه و تراکمهای مختلف دادند.
همین نخهای اکریلیک و فرش ماشینی نیز در طول این مدت زمان تا به الان هم تغییراتی داشته اند و همان طور که شانه و تراکم فرش ها افزایش پیدا کرد کیفیت الیاف و مواد اولیه بافت فرش ماشینی بیشتر شد , نخ های اکریلیک ابتدایی مشکلاتی داشتند ( مشکل پرزدهی , مشکلات تنفسی برای اشخاص و .. ) که رفته رفته با پیشرفت تکنولوژی این مشکلات نیز با عملیات هیت ستینگ بر روی نخ های اکریلیک رفع شد. البته به غیر از تولید فرش کلاسیک بعضی از کارخانه ها و برندهای تولید کننده فرش ماشینی در ایران از نخ اکریلیک برای بافت فرش های فانتزی نیز استفاده میکنند .
انواع فرشهای ماشینی
فرش 500 شانه
فرش 700 شانه
فرش 1000 شانه
فرش 1050 شانه
فرش 1200 شانه
فرش 1250 شانه
فرش 1500 شانه
فرش 1600 شانه
نام انواع فرش ماشینی
فرش اکریلیک
فرش پلی استر
فرش بی سی اف
مزایا و معایب فرش اکریلیک
مزایا
کیفیت بافت بالا نسبت به سایر نخها
قابل شستشو
عدم پرزدهی
زیر پا لطیفتر نسبت به سایر نخها
طول عمر بیشتر نسبت به سایر نخها
معایب
قیمت بالای فرشهای بافته شده با نخ اکریلیک نسبت به سایر نخها
در صورتی که نخ اکریلیک هیت ست شده نباشد، ممکن است مشکلات تنفسی ایجاد میکند.
2 : فرش ماشینی پلی استر
فرشهای بافته شده با نخ پلی استر یکی دیگر از انواع فرش ماشینی تولید شده در کشور ایران است , در ایران فرش پلی استر بیشتر به فرش ابریشم گونه معروف هستند و با این نام معرفی و شناخته می شوند
همان طور که از نخ اکریلیک بیشتر برای بافت فرش کلاسیک استفاده میشد از این نوع نخ ها هم بیشتر برای بافت فرش فانتزی و مدرن استفاده میشود به این دلیل که نخ پلی استر از نظر نما و ظاهر دارای زرق و برق بیشتری بوده و باعث میشود زیبایی بیشتری در فرش های فانتزی داشته باشد
مزایا و معایت فرش پلی استر
مزایا
نما و ظاهری زیباتر نسبت به سایر نخها
قیمت مناسب با توجه به کیفیت
نرم و لطیف
عدم پرزدهی
قابل شستشو
معایب :
عدم مقاومت در برابر حرارت
طول عمر کمتر نسبت به اکریلیک
ضخامت فرش های پلی استر معمولا کمتر از اکریلیک است
یکی دیگر از دلایل استفاده از نخ پلی استر برای بافت فرش های فانتزی قیمت آن است . عمده استفاده از فرش های فانتزی در خانواده های ایرانی برای مکان هایی است که رفت و امد کمتری دارد مثل اتاق خواب ها به این دلیل سعی میکنند هزینه کمتری نسبت به اتاق نشیمن و پذیرایی برای فرش بکنند و از طرفی فرشی خریداری کنند تا زیبایی خاص و منحصر به فرد خود را هم داشته باشد از این رو است که شرکت ها و برندهای تولید کننده فرش ماشینی برای بافت فرش های فانتزی ار بیشتر از نخ های پلی استر استفاده میکنند تا اکریلیک.
حتما بخوانید : محبوب ترین فرش ها از نظر شانه و تراکم کدام اند ؟
3 : فرش ماشینی بی سی اف
بعد از نخ پلی استر، بیشترین کاربرد را در بافت فرشهای فانتزی الیاف و نخ بی سی اف دارد، در حال حاظر ارزانترین فرش ماشینی در کشور ایران، بعد از گلیم فرشها، فرشهای بافته شده با نخ بی سی اف هستند. به دلیل اینکه اولاَ مواد اولیه و نخ بی سی اف به نسبت سایر نخها ارزانتر هستند و دوماَ معمولا فرشهای بی سی اف در شانه و تراکمهای پایین تولید میشوند ( بالاترین شانه فرش بی سی اف 500 شانه است.)
از نخ بی سی اف بیشتر برای بافت فرشهای فریز، گبه و فرش اتاق کودک استفاده میشود و به نسبت سایر نخهای فرش ماشینی طول عمر کمتری دارند ( طول عمر مفید فرش های بی سی اف بین 2 تا 4 سال هست.)
به دلیل ضخامت و پفکی بودن این نوع نخها یکی دیگر از مصارف بی اس اف برای بافت فرشهای 3 بعدی است.
مزایا و معایت فرش بی سی اف
مزایا
قیمت ارزان
عدم پرزدهی
معایب :
طول عمر کمتر نسبت به سایر نخ ها
شستشوی سخت
شانه و تراکم پایین
در این سالها چندین کارخانهی بزرگ فرش ماشینی تولیدات خود را روانهی بازار داخلی کردند و همان گونه که گفته شد، به دلیل قیمت مناسب و شباهت زیاد به فرش دستباف به خوبی مورد استقبال قرار گرفته اند. فرشهای ماشینی با فناوریهای مختلف، جنسهای مختلف و با شانه و تراکمهای متنوعی تولید میشوند.
در این مقاله سعی شده در مورد نام انواع فرشهای ماشینی تولید شده در کشور این توضیحاتی داده شود هر کدام از این فرش های مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند و نمیتوان گفت کدام نوع از انواع فرش ماشینی از دیگر برتر است و این خریداران فرش هستند که باید متناسب با فضایی که قرار است فرش را استفاده کنند، انتخاب کنند چه نوع فرشی با چه شانه و تراکمی برای آنها مفید است.ما در مجموعهی تک فرش جهت رفاه خرید فرش، خرید اقساطی فرش را نیز به مشتریان ارائه میدهیم.